Przepis ten pokazała mi jakiś czas temu Kinga. Postanowiłam, więc wypróbować, chociaż szczerze powiedziawszy nie byłam przekonana co do robienia śniadania w mikrofali. Muszę jednak przyznać, że przepis jest świetny. Ciastka są smaczne i robi się je błyskawicznie - czyli tak jak lubię. Co mnie najbardziej jednak zadziwiło to to, że po jednym już byłam najedzona, a przed śniadaniem byłam święcie przekonana, że dwa to na pewno za mało.
Przepis:
- 3/4
szklanki płatków owsianych,
- 1 dojrzały
banan,
- 1 jajko,
- 3 łyżki
mleka,
- 1 łyżka
oleju
Banana obieramy i rozgniatamy w miseczce (na papkę). Dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy, po czym połowę uzyskanej masy przekładamy do kubka i wkładamy do mikrofali o średniej mocy na około 4 minuty. Po tym czasie z kubka wyjmujemy gotowe ciastko. Czynność powtarzamy z pozostałą masą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz